Klassiskt pinnbröd med korv

Du kan antingen välja att göra degen till pinnbrödet hemma. Eller så gör du allt från grunden på plats.

Så här gör du (4 pinnar): Blanda 1,5 dl vetemjöl och en nypa salt. Häll sedan i några droppar smör- och rapsolja och ca 0,5 dl mjölk. Tillsätt gärna lite riven ost för extra smak. Arbeta ihop degen och dela sedan i fyra delar. 

Rulla ut de uppdelade längderna, sätt korven på en pinne (gärna en egengjord från skogen), och vira sedan degen runt korven. Ta-da!

Tips: Det går lika bra att skippa korven och endast grilla pinnbrödet.

Se hela steg-för-steg filmen.

Enkelt med soppa i skogen!

Soppa, varm som kall går alltid hem. Speciellt ute i den friska luften.

På en riktigt varm sommardag är kall soppa minst lika god. Varför då inte satsa på Gulasch?

För att lyckas med soppa utomhus föreslår vi pulversoppa som du lätt värmer upp i kokande vatten. 

Se hela steg-för-steg filmen.

Det här behöver du

1. Pelletskorg, lätthanterlig storlek. Vi rekommenderar en korg ca 12 cm i diameter och ca 18 cm hög. I stället för att köpa en pelletskorg kan du elda värmepellets i IKEAs bestickställ som heter Ordning.  

2. Scandbios pellets.

3. Mindre galler.

4. Frivilligt tändmaterial.

5. Tändstickor/tändare.

6. En säker plats att ställa korgen.

@scandbio

Du kan följa Scandbio på Facebook och Instagram för fler tips, kundsupport och tävlingsmoment.

Följ oss på Facebook

Handla Scandbios pellets online

köp värmepellets i vår webbshop

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.