IKEAs bestickställ fungerar utmärkt som pelletskorg när du vill laga mat utomhus. Vi bjöd med några vänner ut i skogen och provade på att grädda pannkakor till fikat. Innan du ger dig av ut i naturen, börja med att göra ett par enkla justeringar för att anpassa pelletskorgen så att den kan användas med en stekpanna.

Väl på plats i naturen – och när fikasuget tilltar – är det dags att elda med pelletskorgen, och sedan är det bara att sätta igång med matlagningen. Börja med att fylla korgen med pellets och ett bra tändmaterial. Vi rekommenderar tändkuddar.

Ställ pelletskorgen på en brandsäker och stadig plats, och tänd elden. Var försiktig så att du inte skadar dig eller någon annan.

När pelletsen har fått fyr är det dags att värma upp stekpannan. Lägg i en klick smör och vänta tills den har smält och sedan stillnat. Häll ett jämnt lager med pannkakssmet i pannan, och sprid ut den så att den täcker botten.

Tips: Häll smeten i en flaska. Det gör den enkel att ta med, och att hälla när det är dags för tillagning.

När kanterna har fått fin färg och pannkakan börjar släppa från pannan är det dags att vända den. 

Toppa med nötcreme och bär, eller dina egna favorittillbehör – och njut av naturen, fikat och stunden.

@SCANDBIO

Följ Scandbio på Facebook och Instagram för mer inspiration.

Följ Scandbio på Facebook